Sosyal Medya

Güncel

Alman Büyükelçiliği’ne Deniz Yücel için ziyaret izni verildi

Türkiye, yaklaşık 50 gündür gözaltında bulunan Die Welt gazetesinin Türkiye muhabiri Deniz Yücel için Alman büyükelçiliği’ne ziyaret izni verdi.



Ä°znin verildiÄŸi haberini Alman DışiÅŸleri Bakanlığı sözcüsü Sebastian Fischer duyurdu. Fischer, DışiÅŸleri Bakanı Mevlüt ÇavuÅŸoÄŸlu’nun bu ziyaret için çaba sarf ettiÄŸinin görüldüğünü belirterek “Kendisine teÅŸekkür ederim’’ dedi. Fischer, ziyaret izninin sadece bir kereye mi mahsus olduÄŸu yönündeki soruya “Buna bakacağız. BaÅŸkonsolosluÄŸumuz aracılığı ile Yücel’e mümkün olan tüm desteÄŸi vereceÄŸiz’’ dedi. 
 
Deniz Yücel aynı zamanda Türk vatandaşı da olduÄŸu için, Türkiye’nin Almanya’ya resmen bu izni vermesi gerekmiyor. Ancak Alman kamuoyu baÅŸta CumhurbaÅŸkanı Frank Walter Steinmeier ve BaÅŸbakan Angela Merkel olmaz üzere Yücel’in ziyaret edilebilmesi için talepte bulunmuÅŸtu. DışiÅŸleri Bakanı Sigmar Gabriel de geçen cuma DışiÅŸleri Bakanı ÇavuÅŸoÄŸlu’na  ziyaret izni için tekrar ricada bulunduÄŸunu ve bunu Mart başında BaÅŸbakan Binali Yıldırım’ın mevkidaşı Merkel’e verdiÄŸi söze dayandırdığını söyledi. 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.